Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

VODENI KOLESARSKI IZLET (IZPITNA TURA) SV. JAKOB NAD KATARINO

Luka Klemenčič, nedelja, 17. november 2019 ob 20:49

VODENI KOLESARSKI IZLET (IZPITNA TURA)

SV. JAKOB NAD KATARINO

                                                         

Datum: 23.11.2019

Maksimalno število udeležencev: 6

Zbirno mesto: Športno društvo Šentvid(Bokalova ulica 14,1210 LJ-ŠENTVID) ob 9H.

Vodja ture: KLEMENČIČ LUKA (pripravnik TKV 1)

Pomočnik: BALIŽ MAJA  (TKV 1)

Mentor KTK PZS: FRANCI RAZPET

TEHNIČNI PODATKI TURE

Trajanje ture: 5-6 H

Skupna razdalja: 26 km

Skupno vzpona: 720 m

Skupno spusta: 690 m

Zahtevnost: srednje težka

Zahtevnost vzpona: S3

Zahtevnost spusta: S3/S4

Podlaga: asfaltirana cesta, makadamska cesta, vlaka, pot

OPREMA: Na turi je obvezna kolesarska čelada, kolesarske rokavice, ščitniki za kolena, zaščitna očala. Obvezna je tudi osebna izkaznica ter zdravstvena izkaznica. Hrana ter pijača po lastni presoji na turi so tudi odprte okrepčevalnice na cca vsaki 2 uri poti. Glede na nižje zunanje temperature priporočena zimska kolesarska oblačila (v kolikor imate malo bolj ohlapna oblačila, morajo biti le te okoli verižnikov pripeta s trakovi).

OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA: Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami ter prednjim vzmetenjem, prva pomoč, osnovno kolesarsko orodje, zračnica(pazi model ventilčka zračnice), tlačilka, priporočeno je nezgodno zavarovanje.

OPIS POTI: Turo pričnemo iz parkirišča (ŠD ŠENTVID) ter nadaljujemo po asfaltiranih ulicah PRŽANA do zaselka PODGORA. Po 1 km se po gozdni poti povzpnemo pod hribom Velika Trata (518 m), do vasi Toško Čelo  (590 m), kjer pot nadaljujemo po makadamski cesti (4 km) proti vasi Topol pri Medvodah (650m) – možnost okrepčevalnice. V križišču pri gostilni Dobnikar se povzpnemo desno po asfaltni cesti v smeri Sv. Jakoba nad Katarino, ki je tudi naš glavni cilj (806 m). Tu je prekrasen razgled na Ljubljano in okolico ter Polhograjske griče. Sledi spust proti Jetrbenku, kjer na razcepu poti Žlebe – Golo Brdo pustimo kolesa in pot nadaljujemo peš do vrha Jetrbenka. Po povratku z vrha nadaljujemo spust mimo Slavkovega doma do vasi Golo Brdo. Nato sledi vzpon po gozdni cesti na Šentviški hrib. Iz Šentviškega hriba pa se spustimo po gozdni poti nazaj v Podgoro, ter po asfaltnih ulicah nazaj do parkirišča športnega društva Ljubljana – Šentvid, kjer se tura tudi zaključi.

Opozoril: na določenih krajših odsekih zaradi strmega vzpona je možna hoja ob kolesu po gozdni vlaki!

 

OPOMBE: Izlet bosta vodila kolesarski vodnik(pripravnik) ter pomočnik (že TKV1) v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS.

S prijavo na turno kolesarski izlet  potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in  izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na turi.

V kolikor imate kakršne koli zdravstvene težave  ste o njih dolžni opozoriti vodnika pred začetkom kolesarskega izleta.(težave sporočite vodniku osebno pred začetkom ture)

Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

V primeru slabe vremenske napovedi bo kolesarski izlet prestavljen na kasnejši datum.

Prijavite se lahko na:luka.klemencic@ah-klemencic.com ali na 041 428 599

 

                                                             Lepo vabljeni