Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Jesenske impresije s pogledom na Storžič - izpitna tura

Slavko Rožič, torek, 1. oktober 2019 ob 08:12

Datum: 20.10.2019

Maksimalno število udeležencev: 7

Zbirno mesto: Dvorana Tržiških olimpijcev, Tržič, 9h

Vodja ture: Slavko Rožič, pripravnik TKV1

Pomočnik: Nenad Biševac TKV 1

Mentor KTK PZS: Gašper Budkovič  TKV 2

TEHNIČNI PODATKI TURE

Trajanje ture: 6h

Skupna razdalja: 35 km

Skupno vzpona: 1100 m

Skupno spusta: 1000 m

Zahtevnost: srednje težka

Zahtevnost vzpona: največ  S3

Zahtevnost spusta: S3 deloma S4

Podlaga: asfalt, makedamska cesta, vlaka,

OPREMA: Na turi je obvezna kolesarska čelada, kolesarske rokavice,  zaščitna očala. S seboj imejte tudi osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA: Tehnično izpravno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, prva pomoč, orodje za popravila, zračnica, tlačilka, priporočeno je nezgodno zavarovanje.

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika po lastni presoji glede na trajanje ture. Možnost rehidracije v planinskem domu Pod Storžičem.

OPIS POTI: S turo bomo začeli pred Dvorano Tržiških olimpijcev v Tržiču. Nadaljevali bomo v smeri vasi Lom pod Storžičem, mimo zaselka Potarje do visokogorske kmetije Pr Tič. Po severnih obronkih Konjščice  nas bo cesta vodila mimo Vratnega vrha, Zadnjerga vrha do Vetrh vrha. Zadnji del vzpona bomo prekolesarili po makadamski cesti skozi Dol do planine Javornik (1550m). S planine se bomo peš  povzpeli na 1715m visoki Ženiklovec (opcijsko), od koder je prelep razled na okoliške gore in doline. Po vrnitvi na planino bo sledil spust do Javorniškega prevala in po vlakah naprej do Doma pod Storžičem. Od tu nas čaka še 9km spusta po cestah do Tržiča. Ta tura je tržiška klasika, prvi kolesarji so jo zmogli že v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja.

OPOMBE: Izlet bosta vodila kolesarski vodnik  pripravnik in pomočnik v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS.

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

V primeru slabe vremenske napovedi tura odpade.

Prijave na: slavcr@gmail.com ali na 041 740 675

 

                                         Lepo vabljeni