Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Prijava izpitne ture za TKV I

Irena Zavrtanik, sobota, 21. september 2019 ob 23:07

ČEZ DRN IN STRN IZOLSKEGA PODEŽELJA - IZPITNA TURA ZA TKV I

Kombinirana turnokolesarsko - pohodniška tura

DATUM:   Sobota, 28. 9. 2019, zbor ob  8:45, odhod 9:00

ZBOR:   Parkirišče pri stadionu Malija

TRAJANJE TURE:  4-5 ur

VODNICA:    Irena Zavrtanik, pripravnica TKV I

POMOČNIK:   Vlado Žerjav, pripravnik TKV I

Mentor KTK PZS :   Sandi Kurtin   

Tura je brezplačna. Obvezna prijava do zapolnitve prostih mest (8) na zavrtanik.irena@gmail.com  Upošteva se vrstni red prijav.

TEHNIČNI PODATKI O TURI:

DOLŽINA:   27 km

VZPON (skupaj):   600 v.m.

SPUST:    550 v.m.

NAJVIŠJA TOČKA:    271 m.n.v. (Malijski hrib)

PODLAGA:     Makadam, asfalt, kolovoz, gozdna pot

ZAHTEVNOST:   Kondicijsko srednje zahtevna tura s srednje dolgimi spusti in vzponi.                                                                                  

Zahtevnost vzpona:     V3 (mestoma V4)

Zahtevnost spusta:      S3

OBVEZNA OPREMA: Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada, rokavice, zaščitna očala, primerna oblačila (rezervna), prva pomoč, rezervna zračnica (primerna kolesu), tlačilka, ali kartuša CO2, osnovno orodje za zamenjavo zračnice,osebni dokument, planinska in zdravstvena izkaznica ter po želji ščitniki za kolena in komolce.

HRANA IN PIJAČA:

Lastna zaloga hrana iz pijače glede na vaše potrebe in trajanje ture.

OPIS TURE:

Štart ture je malijski stadion, od koder se nam bo takoj odprl prečudovit razgled na piranski zaliv. Po krajšem spustu se iz najvišje točke pri stadionu spustimo do glavne ceste Šared-Korte kjer po kratkem prehodu iz asfaltne ceste nadaljujemo po makadamski poti v smeri proti arheološkemu najdišču  Kaštelir.  Kolesa pustimo ob poti in opravimo krajši vzpon na arheološko najdišče, ki je bilo poseljeno že v prazgodovinski dobi. Po sestopu iz Kaštelirja nadaljujemo po makadamski poti  v smeri proti Cetoram od koder se po gozdni krožni poti spustimo proti Kortam. Pod Kortami se po krajšem odseku asfaltne ceste povzpnemo do gozdne poti »Kavedanja«. Čaka nas daljši in strmejši spust po kamniti poti v dolino Dragonje, kateremu sledi strm vzpon po betonirani podlagi do manjšega zaselka pod Medoši. Ponovno se spustimo po gozdni poti do zaselka Dragonje ter vzpnemo na Krog, eno najlepših razglednih točk v občini Piran. Sledi odmor za malico in krajši počitek z lepim razgledom na soline in savudrijski polotok.

Po makadamski poti se nato odpeljemo do Medošev od koder nadaljujemo do starega vaškega jedra Kort. Sledi spust, najprej krajši po asfaltu, nato se mimo vodnega vira Frata spustimo po makadamski poti do konjeniške gozdne poti, od koder nadaljujemo po gozdni vlaki ter enoslednici do najnižje točke na turi, dolino pod Kortami. Proti koncu nas ponovno čaka strmejši vzpon, najprej po gozdni poti, ki ga bomo opravili peš ob kolesu oz. bolj  kondicijsko podkovani na kolesu, nato po makadamu in asfaltu do turistične kmetije Medljan kjer naredimo krajši postanek. Iz Medljana se vzpnemo do povezovalne makadamske poti v smeri proti Cetoram. Sledi le še vzpon do izhodiščne točke, malijskega stadiona.

OPOMBE:

Tura je kondicijsko zahtevna in primerna za dobro pripravljene, izkušene gorske kolesarje. Priporočljivo je nezgodno zavarovanje, oziroma članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Izlet bosta vodila kolesarska vodnica pripravnica in pomočnik TKV1 v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS.

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture ter da izpolnjujete zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno udeležbo na turi. Vsak udeleženec je dolžan upoštevati navodila in napotke vodje ture. Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost.

Tura je brezplačna. V primeru zelo slabe vremenske napovedi bo tura prestavljena, prijavljeni udeleženci bodo pravočasno obveščeni po e-pošti in preko SMS najkasneje dan pred turo.

Zbirno mesto: parkirišče pri malijskem stadionu

https://www.google.si/maps/place/Stadion+Malija

Vabljeni na Primorsko.