Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izpitna tura TKV 1- Po kranjskih hribčkih

Nenad Biševac - Bišo, nedelja, 15. september 2019 ob 10:19

                                            VODEN KOLESARSKI IZLET: IZPITNA TURA

                                                         PO KRANJSKIH HRIBČKIH

Datum: 22.9.2019

Maksimalno število udeležencev: 6

Zbirno mesto: Parkirišče pred trgovino Mak v Stražišču pri Kranju, 9.00

Vodja ture: Nenad Biševac pripravnik TKV 1

Pomočnik: Uroš Lenkič  pripravnik TKV 1

Mentor KTK PZS: Blaž Šmid vodnik TKV 2

TEHNIČNI PODATKI TURE

Trajanje ture: 5h

Skupna razdalja: 28 km

Skupno vzpona: 900 m

Skupno spusta: 880 m

Zahtevnost: srednje težka

Zahtevnost vzpona: S3 deloma S4

Zahtevnost spusta: S3 deloma S4

Podlaga: asfalt, makedamska cesta, vlaka,

OPREMA: Na turi je obvezna kolesarska čelada, kolesarske rokavice, ščitniki za kolena, zaščitna očala. S seboj imejte tudi osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA: Izpravno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, prva pomoč, orodje za popravila, zračnica, tlačilka, priporočeno je nezgodno zavarovanje.

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika po lastni presoji glede na trajanje ture

OPIS POTI: Štartamo iz parkirišča pred trgovino Mak in nadaljujemo po asfaltni cesti proti Mohorju. Po slabih 2 km se začne vzpon po asfaltni cesti proti vasi Čepulje, kjer v vasi na križišču zavijemo desno in se po slabih 200 metrov odcepimo desno na makadamsko pot. Pot nadaljujemo po klancu proti Mohorju. Ko prispemo do kmetije Gaber se ustavimo in naredimo kratko pavzo. Prvi del spusta nas vodi  po makadamski cesti, zatem po vlaki proti ribogojnici v smeri Besnice. Ko prispemo do makadamske ceste, ki vodi iz ribogojnice proti Joštu zavijemo desno in nadaljujemo pot proti Joštu. Po 2 km zavijemo desno na vlako in nadaljujemo  po klancu proti vodnem zajetju. Pri vodnem zajetju zavijemo desno in nadaljujemo po gozdni prečki proti vasi Čepulje. Na tem odseku imamo prekrasen pogled na mesto Kranj, Škofjo Loko in vse do Ljubljane ob lepem vremenu. Ko prispemo v vas Čepulje v križišču zavijemo desno. Pot nas po asfaltni cesti vodi do vasi Planica. Pri avtobusni postaji v vasi pustimo kolesa in se peš odpravimo na sosedni hrib, kjer nam pogled seže vse do Storžiča. Nadaljevanje spusta poteka  sprva po gozdni poti potem pa po vlaki v smeri Crngroba.V vasi se spust zaključi. Čaka nas samo še povratek na izhodišče po asfaltni cesti.

OPOMBE: Izlet bosta vodila kolesarski vodnik  pripravnik in pomočnik v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

V primeru slabe vremenske napovedi tura odpade.

Prijave na: nenad.bisevac@gmail.com ali na 041 465 451

 

                                         Lepo vabljeni