Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Po Kočevskem Rogu - izpitna tura TKV1

Tadej Majerle, torek, 10. september 2019 ob 21:57

DATUM IN KRAJ: 14.9.2019 ob 9.00 Iz parkirišča MTB trail center Kočevje, Kočevska cesta 30a, 1330 Kočevje

TRAJANJE: 3 - 4 ure
DOLŽINA, VZPON: 34 km, višinska razlika 610 m

NAJVIŠJA TOČKA: ca 830 mnv (Lovski vrh)
TEŽAVNOST:  vzpon V3, spust S3

POTREBNA OPREMA:
Izpravno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, čelada, rokavice, prva pomoč, orodje za popravila, zračnica in tlačilka, priporočeno je nezgodno zavarovanje.

Zadostna količina hrana in pijača za celo dolžino poti!

KRATEK OPIS:
Vabljeni na kolesarsko raziskovanje enkratne naravne in kulturne dediščine Kočevskega Roga. Kolesarjenje bo potekalo pretežno po gozdnih cestah in deloma po kolovozih ter Slovenski turno kolesarski poti.

Najprej se vzpnemo do vasi Mačkovec in nato po zahtevnejši poti do Lovskega vrha, kjer pri lovskem domu pustimo kolesa in se peš odpravimo na vrh, od koder za trenutek ali dva uživamo v pogledu na kočevsko dolino. Sledi spust po razgibani STKP proti osrčju zelenega kraljestva, pri čemer bomo vadili tehniko hitrega izogibanja medvedom. Nato nas pot vodi do vasi Onek in od tu deloma po enoslednicah in gozdnih cestah nazaj proti izhodišču.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

Prijave do zapolnitve mest.

VODNIK: Tadej Majerle; mail: tadejus@gmail.com t: 041/443-352
POMOČNIK: Bojan Briški, vodnik TKV1
MENTOR: Tomaž Penko, vodnik TKV1

V primeru zelo slabe napovedi tura odpade, o tem vas obvestimo po SMS ali e-pošti dan prej.