Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

S kolesom čez Konjšico in Javornik s pogledom na Storžič – ODPOVEDANO

Slavko Rožič, torek, 6. avgust 2019 ob 07:37

Zaradi slabe vremenske napovedi ODPOVEDANO!

Datum: 8. 9.  2019 , 8:30

Zbirno mesto: Parkirišče pred Osnovno šolo Tržič, Šolska ulica 7   

Trajanje ture: 5 do 7 ur

Vodja ture: Slavc Rožič, pripravnik TKV1

Pomočnik: Nenad Biščević, pripravnik TKV1

Omejitev:  največ 8 udeležencev

Vodenje je brezplačno. Prijave do zapolnitve prostih mest na slavcr@gmail.com ali na tel. 041 740 675. Upošteva se vrstni red prijav.

 TEHNIČNI PODATKI O TURI:

Skupna razdalja: 35 km

Najnižja višina: 512 m (Tržič); Najvišja točka vzpona:  1550 m (Planina Javornik)

Skupno vzpona: 1150 m

Podlage: asfalt, makadam, utrjena gozdna pot, vlaka, enoslednica

Zahtevnost vzpona: V3, mesta V4 ; Zahtevnost spusta: S3, mesta S4

OPREMA:

Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade. Priporočena je tudi uporaba kolesarskih rokavic in ščitnikov za kolena. Po lastni presoji tudi ščitniki za komolce. S seboj imejte osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA:

Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, rezervna zračnica, tlačilka ali CO2 kartuša, orodje za menjavo zračnice.

HRANA IN PIJAČA:

Lastna zaloga hrane in pijače glede na vaše potrebe in trajanje ture. Možna je tudi oskrba v kočah ob poti (Javornik, Dom pod Storžičem).

OPIS POTI:

Iz Tržiča se bomo po asfaltirani cesti skozi Lom povzpeli do visokogorske kmetije Pr` Tič. V nadaljevanju nas bo pot vodila čez Tičevo planino na planino Konjšico. Sledil bo vzpon po gozdni vlaki na Zgornjo Konjšico (deloma vozno), nato pa po vlakah do razgledne točke Bela peč. Sledi spust proti spodnji koči na planini Javornik, krajši vzpon po makadamski cesti do planine Javornik, ki bo tudi najvišja točka vzpona. Sledil bo spust preko Javorniškega sedla do Doma pod Storžičem in povratek v Tržič.

Tura je primerna za kondicijsko primerno pripravljene kolesarje. Na poti je več koč, kjer se udeleženci lahko okrepčajo, na planini Javornik so tudi vodni viri. Na turi sta dva krajša odseka, kjer je potrebno kolesa riniti v breg ali ga za nekaj metrov prenesti.

OPOMBE:

Priporočljivo je nezgodno zavarovanje, oziroma članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Izlet bosta vodila turni kolesarski vodnik pripravnik PZS in pomočnik.

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

V primeru zelo slabe napovedi tura odpade. O tem vas bomo obvestili po SMS ali e-pošti, najkasneje v petek 6. 9. 2019 do 20. ure.