Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Planina Klom izpitna tura TKV1

uroš lenkič, ponedeljek, 5. avgust 2019 ob 15:44

Datum: 11.8.2019
Zbirno mesto: Parkirišče pred pošto v Železnikih, ob 8:00
Vodja ture: Uroš Lenkič pripravnik TKV1
Pomočnik: Jure Kavčič pripravnik TKV1
Mentor KTK PZS: Matej Hartman

TEHNIČNI PODATKI TURE

Trajanje ture: 5h

Skupna razdalja: 27km

Skupno vzpona: 1164m

Skupno spusta: 1154

Zahtevnost: srednje težka

Zahtevnost vzpona: V3

Zahtevnost spusta S3 deloma S4

Podlaga: asfalt, makadamska cesta, vlaka

OPREMA: Na turi je obvezna kolesarska čelada, kolesarske rokavice po želji pa tudi ščitniki za kolena. Zaradi makadama priporočam uporabo zaščitnih očal. S seboj imejte tudi osebni dokument in zdravstveno kartico

OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA: Tehnično brezhibno  gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, rezervna zračnica, tlačilka ali CO2 kartuša, orodje za menjavo zračnice.

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika po lastni presoji glede na trajanje ture

 

OPIS POTI: Štartamo iz parkirišča pred pošto in nadaljujemo po asfaltni cesti proti Rudnu na križišču zavijemo levo in pot nadaljujemo proti križišču na Rastovki. Na Rastovki naredimo kratko pavzo in nato nadaljujemo pot mimo naravnega rezervata barje na Jelovici, nakar nas čaka kratek vzpon proti ostankom partizanske bolnice ki je neprekinjeno delovala do osvoboditve leta 1945. Pot nadaljujemo proti planini Klom kjer je tudi najvišja točka naše ture. Po predahu se pripravimo na spust proti Železnikom. Spust je v prvem delu po makadamu potem pa zavijemo na vlako, med samim spustom si bomo tudi peš ogledali razgledno točko Jesenovec s katere se odpre lep razgled proti selški dolini. Nadaljevanje spusta poteka po vlakah do vasi Podlonk, kjer se za nekaj časa zapeljemo po asfaltu nato pa se zopet priključimo na vlako ki pelje do naselja Dašnica. V Dašnici se spust zaključi, čaka nas samo še povratek na izhodišče po asfaltirani cesti.

OPOMBE: Priporočljivo je nezgodno zavarovanje, oziroma članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Izlet bosta vodila kolesarski vodnik pripravnik in pomočnik v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS. 

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

Maksimalno število prijavljenih oseb:8

Nepolnoletni udeleženci ture morajo biti v spremstvu starša oziroma skrbnika

V primeru slabe vremenske napovedi tura odpade

Prijave na: u.lenkic@gmail.com ali na 040 953 110