Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Iz Primorske na Gorenjsko in nazaj - Izpitna tura TKV1

Jože Kamenšek, nedelja, 4. avgust 2019 ob 14:09

Datum: 10. 8.  2019

Zbirno mesto: Parkirišče pred planinskim domom Petrovo Brdo ob 8:30  


Trajanje ture: 4h

Vodja ture: Jože Kamenšek, pripravnik TKV1

Pomočnik: Uroš Lenkič, pripravnik TKV1

Max število oseb: 8


Izlet je brezplačen. Prijave do zapolnitve prostih mest na kamensekj@gmail.com ali na tel. 041 277 401. Upošteva se vrstni red prijav.


TEHNIČNI PODATKI O TURI:

Skupna razdalja: 20 km

Najnižja višina: 804 m

Najvišja višina: 1597 m

Skupno vzpona: 853 m

Skupno spusta: 853 m

Podlaga: asfalt, makadam, utrjena gozdna pot, vlaka, enoslednica

Zahtevnost: težka 4

Zahtevnost vzpona: V3, mesta V4

Zahtevnost spusta: S3, mesta S4


OPREMA:

Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade. Priporočena je tudi uporaba kolesarskih rokavic in ščitnikov za kolena. Po lastni presoji tudi ščitniki za komolce. S seboj imejte osebni dokument in zdravstveno izkaznico.


OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA:

Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, rezervna zračnica, tlačilka ali CO2 kartuša, orodje za menjavo zračnice.


HRANA IN PIJAČA:

Lastna zaloga hrane in pijače glede na vaše potrebe in trajanje ture. Na Bohinjskem sedlu možno okrepčilo v brunarici.


OPIS POTI:

S Petrovega Brda se po asfaltirani cesti peljemo proti vasi Sorica. Od tu nadaljujemo do Bohinjskega sedla, kjer bo čas za kratek postanek. Ta del poteka po asfaltirani prometni cesti in je dolg 9 km. S ceste skrenemo na makadamsko cesto do smučišča. Povzpnemo se pod vlečnico Lucija do zgornje postaje. Tam se priključimo na novo zgrajeno makadamsko pot, ki nas pripelje do pastirske koče pod Slatnikom. 

Povzpnemo se na sedlo Kor in se spustimo proti razcepu za sedlo Bača in Petrovo Brdo. Tam pustimo kolesa in se peš povzpnemo na Slatnik. S Slatnika se nam odpre razgled na Bpodnje Bohinjske gore, Julijske Alpe, Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, Baško grapo. Ob dobri vidljivosti se vidi tudi proti Notranjski in celo do Tržaškega zaliva.

Peš se spustimo do koles nakar se pripravimo na spust.

Spust nas pelje po nekdanji vojaški mulatjeri proti planinskemu domu na Petrovemu Brdu, kjer zaključimo turo.OPOMBE:

Priporočljivo je nezgodno zavarovanje, oziroma članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Izlet bosta vodila turni kolesarski vodnik pripravnik PZS in pomočnik.

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

V primeru zelo slabe napovedi tura odpade. O tem vas bomo obvestili po SMS ali e-pošti, najkasneje v petek 9. 8. 2019 do 20. ure.

Odgovori

Jože Kamenšek, petek, 9. avgust 2019 ob 07:53
Zdravo vsem,

Tura je polna. Hvala vsem za ogled in prijavo.

Lep dan,
Joze