Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

TKO Kranj vabi v Šolo za turne kolesarje 2019

Samo Bešlagič, nedelja, 3. februar 2019 ob 18:25

V Šolo za turne kolesarje (ŠTK) ste ponovno vabljeni vsi, ki si želite pridobiti in izboljšati znanje osnov turnega kolesarstva. Tako boste še varneje in z večjim veseljem premagovali strmine s svojim gorskim kolesom. Šola je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki želite izpopolniti pridobljeno znanje. Letošnja izvedba šole je že šesta po vrsti, prav vsako leto pa se potrudimo, da bi za vas pripravili čim bolj pestre vsebine. Predavatelji in vodniki se bomo pri predajanju znanja prilagajali skupini in posamezniku, obenem pa  pazili, da boste deležni vseh planinskih znanj in prvin tehnike vožnje, ki so pomembne tako pri gorskem kolesarstvu kot pri obiskovanju planin na splošno. Poudarek bo na vsebini, ki je uporabna v praksi. Dovolj časa bo namenjenega tudi vašim vprašanjem.

Uvodni sestanek bo v petek, 8. 3. 2019 ob 18:00 v prostorih PD Kranj (Koroška cesta 27, 4000 Kranj – vhod je iz zadnje strani). Sestanek je namenjen podrobni predstavitvi ŠTK ter Turno-kolesarskega odseka na splošno.

Naša srečanja bodo potekala enkrat tedensko ob petkih od 19:00 do 21:00 v prostorih PD Kranj. Začnemo s prvim tednom po uvodnem sestanku. Srečanja bodo vsak teden, razen med prvomajskimi prazniki.

Predhoden nakup vse opreme ni pogoj za udeležbo na šoli – preko šole lahko tudi spoznate, če je dejavnost primerna za vas!

Več informacij na naši spletni strani:
http://www.tkokranj.si/novice/sola-za-turne-kolesarje-2019.html
ali na sola@tkokranj.si

 

Vsebina šole:

Predavanja s poudarkom na praksi:

 1. Oprema turnega kolesarja

 2. Vzdrževanje kolesa doma in na terenu

 3. Orientacija in navigacija

 4. Ohranjanje in varstvo narave ter etika turnega kolesarja

 5. Prva pomoč - teoretično

 6. Priprava na turo

 7. Vremenoslovje

 

Delavnice:

 1. Sam svoj mojster pri popravilu kolesa

 2. Prva pomoč – praktično

 3. Celodnevni seminar tehnike vožnje na Krvavcu (vključen v ceno)

Skupne ture:

 1. Uvodna spoznavna tura

 2. Tura po kranjskih hribih

 3. Blatna tura

 4. Orientacijska tura

 5. Zaključna tura