Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Jesenska tura KTK PZS Snežniška planota, Velika Milanja – Šestanov hrib

Boštjan Primc - Boštjan, sobota, 3. november 2018 ob 10:07

Datum: 4. 11. 2018 ob 9.30

Zbirno mesto: Črne Njive nad Ilirsko Bistrico, pri baru Črne njive, 3 km iz Ilirske Bistrice v smeri Sviščakov, ob 9.00 uri

TEHNIČNI PODATKI O TURI:
Trajanje ture: 5-6 ur (s postanki).
Skupna razdalja: 35 km
Vzpon: 895 m
Najvišja točka: 1.170 m
Podlaga: makadam, utrjena gozdna pot, vlaka, steza
Zahtevnost: težka, vzpon V3 (mestoma V4), spust S3 (mestoma S4)

OPREMA:
Glede na letni čas so priporočena toplejša oblačila v slojih - dolgo majico, kolesarsko jakno in vetrovko, zaščito proti vetru za glavo in dodatno suho perilo. Na turi je obvezna uporaba zaščitne opreme (čelada, rokavice, kolenčniki, vetrovka), osebna oprema turnega kolesarja (prva pomoč, hrana, zadostna količina pijače). S seboj imejte osebni dokument in zdravstveno izkaznico. 

OBVEZNA TEHNIČNA OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami, priporočamo polno vzmeteno kolo ali vsaj kolo s sprednjim vzmetenjem, tlačilka, vsaj ena rezervna zračnica in komplet za krpanje.

KRATEK OPIS:
Iz Črnih njiv se tura priključi Slovenski turno kolesarski poti, po kateri se po slikovitih visokih travnikih po 9 km peš vzpnemo do Velike Milanje (1.099) in do skalnega osamelca Zoba, kjer bomo imeli krajšo pavzo za počitek in okrepčilo. Pot se nadaljuje proti Trnovski bajti in skozi Mrzli dol do Bistrške bajte, nato po glavni cesti v smeri Sviščakov. Po treh kilometrih zavijemo na gozdno cesto mimo Mrzlih dolin do gozdnega roba ob vznožju Šestanovega hriba. Pot nato spušča po travnatem pobočju Šestanovega hriba po starodavnih skalnatih poteh (S4) do gozdnega roba, kjer preide v gozdno pot pod grebenom. Sledi 300 m strmega klanca po katerem se vzpnemo v travnate doline za grebenom Kozleka, kjer po makadamskih poteh nadaljujemo pot skozi več zmernih vzponov in spustov do glavne ceste. Pred cesto zavijemo na staro Vrbovsko pot, po kateri se spustimo do gozdne jase, kjer po makadamski cesti nadaljujemo v dolino Sela in se priključimo gozdni poti v smeri Črnih njiv. Spust do črnih njiv poteka po gorsko kolesarski poti Borovci.

Vodji ture: Boštjan Primc, pripravnik TKV1, GSM 041 616 641 in 

Mitja Kristan, pripravnik TKV1, GSM 041 925 499

Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodno prijavo na bostjanprimc@gmail.com oz. GSM 041 616 641, ali mtjkristan@gmail.com oz. GSM 041 925 499.

OPOMBE: 
Priporočljivo je nezgodno zavarovanje, oziroma članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Izlet bosta vodila kolesarska vodnika pripravnika.

S prijavo potrjujete, da se zavedate zahtevnosti ture in da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodij ture.

V primeru slabe vremenske napovedi bo tura preložena za en teden. O tem vas bomo obvestili po SMS ali e pošti, najkasneje v petek 26.10. 2018.

Odgovori

Boštjan Primc - Boštjan, sobota, 3. november 2018 ob 10:12
Vremenska napoved za jutri je obetavna - jasno vreme z malo oblačnosti, za november rekordno visoke temperature. Napovedana je šibka burja, zato je potrebno imeti zaščito za veter in rezervna suha oblačila.
Jutri je Bar Črne njive zaprt, zato b po turi okrepčilo v Ilirski Bistrici, v Pubu Triglav.