Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

IZPITNA TURA TKV1

Lovro Vršnik, sobota, 13. oktober 2018 ob 12:20

Kraj in datum: Luče ob Savinji, 19.10.2018 (petek) ob 8:00.

Zbirno mesto: https://goo.gl/maps/yX1jwvsoebT2

Trajanje: 5 ur

Dolžina: 25 km

Višinska razlika: 1100m

Težavnost: vzpon do V4; spust do S4

Podlaga: asfalt, makadam, kolovozi, enoslednice

Potrebna oprema:
- tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem.
- zaščitna oprema (čelada, rokavice, očala, priporočljivi so ščitniki za kolena) - osebna oprema (rezervna oblačila, hrana in pijača)
- ostala oprema (rezervna zračnica, orodje, tlačilka, pribor za krpanje zračnic, prva pomoč,  osebni dokument)

Prijava: Zaradi lažje organizacije je obvezna prijava na govc.vrsnik@gmail.com

Opis poti: Iz vasi Luče ob Savinji se odpravimo proti Podvolovljeku. Iz Podvolovljeka se odpravimo na planino Ravni. Od tam se po gozdnih poteh spustimo nazaj na izhodišče. Tura ponuja lepe razglede in čudovit spust.

Tura je kondicijsko zahtevna. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. Priporočljivo je urejeno zavarovanje oz. članstvo v Planinski zvezi Slovenije.

Udeležba na turi je brezplačna.  

Vodnik: Lovro Vršnik
Mentor: Gašper Venc