Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

PO ZASAVSKIH "GRIČKIH" - izpitna tura TKV1

Regina Janc, petek, 28. september 2018 ob 13:12

KDAJ: sobota, 13. 10. 2018

ZBOR: parkirišče pred Lidlom v Trbovljah (Vodenska cesta 51), ob 9.00, povratek okrog 14h 

DOLŽINA:  24km
VIŠINSKA RAZLIKA: 800 m
NAJVIŠJA TOČKA: Sveta planina (974 m)
TEŽAVNOST: srednje zahtevna tura, vzpon V3, spust S2 (mestoma S3) 
PODLAGA: asfalt, makadam, vlaka, utrjena gozdna pot 

OPREMA: 
- tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem,
- čelada, rokavice, očala, 
- anorak, dodano suho perilo,
- hrana in pijača iz nahrbtnika,
- rezervna zračnica, tlačilka, orodje, komplet za krpanje zračnic, osebni komplet PP,
- osebni dokument, zdravstvena izkaznica


Zbirno mesto je na parkirišču pred Lidlom v Trbovljah. Tam bomo s turo tudi začeli. Najprej nas čaka ogrevanje čez Trboveljsko dolino v smeri zdravstvenega doma. Tam začnemo z vzponom (V3) proti Sveti planini.  

S parkirišča se po slabši makadamski cesti odpravimo proti bivšemu lovskemu domu po poti Slovenske turno kolesarske poti.. Pot je markirana. Po spustu čez gozd, se naša pot nadaljuje čez travnik, sledi rahel vzpon. Pot nadaljujemo po gozdni cesti. Kmalu pridemo do glavne asfaltirane ceste in do zaselka Liza.

Tu se zopet priključimo trasi Slovenske turno kolesarske poti. Začnemo z vzponom po vlaki. Pot je markirana. Sledi spust, ki nas pripelje do vrha Podmeje (724 mnv).

Zavijemo v smeri Prebolda, gremo proti Mrzlici, do Smrekovine, nato se usmerimo proti Trbovljam. Sledi kratek vzpon in nato spust po makadamski cesti v smeri Čeč.

Iz Čeč se odpravimo v Trbovlje čez Žrebljev hrib. Mimo cerkve svetega Marka nas čaka še rahel vzpon, potem pa sledi le še spust po neurejenem makadamu in na koncu po utrjeni gozdni poti. 

Turo zaključimo v Mladinskem centru v Trbovljah.Udeležba na turi je brezplačna. Ker je tura izpitna na njej sodeluje tudi uradni predstavnik KTK PZS.

 

PRIJAVE : Prijave so obvezne na e-naslov: janc.regina@gmail.com ali na telefon 031 648 506 (do 11.10.2018). Število mest je omejeno (8 oseb).

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. 
Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.
V primeru slabih vremenskih razmer bo tura prestavljena.
O vseh podrobnostih in morebitnih spremembah, bodo prijavljeni udeleženci pravočasno obveščeni preko e-pošte.

Vodnik: Regina Janc, pripravnica TKV1
Pomočnik: Gašper Venc, vodnik TKV1
Mentor: Franci Razpet, vodnik TKV1