Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Popoldansko kolesarjenje po Žirovskem vrhu - IZPITNA TURA ZA TKV 1

Jernej Demšar, petek, 17. avgust 2018 ob 19:52

ZBIRNO MESTO:

22.8.2018 na parkirišču pred Mercator centrom v Gorenji vasi, Poljanska cesta 65, 4224 Gorenja vas. 

URA: 15.45

PODATKI O TURI:  

Zahtevnost: Vzpon od V2 - V4, spust S3 - S4. Večinoma se vzpnemo po asfaltni cesti deloma po makadamu, delček pa tudi po gozdni poti. Spust bo v treh različnih delih po gozdni vlaki, deloma pa tudi po asfaltni cesti. Na nekaterih delih je spust zahtevnejši. 

Dolžina ture: 25 km

Skupni vzpon: cca 750 v.m.

Predviden čas ture: Odhod ob 16:00 uri, povratek do 20:00 ure.

OPIS POTI:

Turo začnemo na parkirišču pred Mercatorjem in se najprej odpravimo po ravninski asfaltni cesti do industrijske cone v Todražu. Od tam se cesta počasi prične vzpenjati preko Brbovnice do vasi Lučine in Dalje do Suheha dola. Na križišču izberemo cesto proti Golemu vrhu, kjer ujamemo tudi prvi panoramski razgled na Ljubljansko kotanjo. Na Golem vrhu, odvijemo desno na gozdno vlako, ki je označena tudi z markacijami kot Pot v Zalo. Na Zali (900m nm.) dosežemo tudi enega izmed naših najvišjih točk. Zanimiv del po gozdnih vlakah, bo predvsem popestril našo pot do naše končne točke. Na poti bomo srečali tudi medveda. Iz gozdne vlake bomo zopet se priključili na asfaltno cesto, in sledil bo krajši položnejši spust (V2) in nato rahel vzpon(S2), ki pa bo predvsem ponudil super razgled na Škofjeloško pogorje, v odzadju Karavanke in predvsem tudi na Blegoš. Tako bomo dosegli tudi našo najvišjo točko pri koči na Javorču, kjer bomo naredili tudi krajši postanek. Predvsem pa se bomo pripravili na spust. Spust se prične po gozdnih vlakah deloma tudi po enoslednici vendar težavnost ne večje kot (S4). Prvi del spusta se bo zaključil na asfaltirani cesti, po kateri se bomo v prvem delu še nekoliko spustili potem pa bo sledil krajši vzpon (500m), do pričetka drugega dela spusta po gozdni vlaki deloma enoslednici vendar težavnosti ne več kot (S4). Spust se zaključi v dolini zelo blizu našega izhodišča, tako da pot nadaljujemo mimo OŠ Gorenja vas, preko brvi čez Poljansko soro in že smo na parkirišču kjer smo našo turo pričeli.

OPREMA:

Brezhibno gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami,z vsaj prednjim vzmetenjem (priporočljivo je polno vzmeteno kolo), čelada, rokavice, rezervna zračnica, pijača in hrana iz nahrbtnika, po potrebi.

POMEMBNO: Zaradi poznega popoldanskega termina, naj imajo vsi udeleženci sabo tudi primerno svetilko, v primeru da nas ujame noč.

PRIJAVE:

Prijave so zaželjene, do torka, 21.8.2018, na mob. št. 041 660 101 (Jernej, pripravnik TK vodnik I). 

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

V primeru slabih vremenskih razmer bo tura prestavljena.
O vseh podrobnostih in morebitnih spremembah, bodo prijavljeni udeleženci pravočasno obveščeni preko e-pošte.

VODNIK       : Jernej Demšar (pripravnik TKV1)
POMOČNIK :  Aleksandra Radosavac (pripravnik TKV1)
MENTOR     : Atila Armentano (vodnik TKV2) 

Lep pozdrav,
Jernej Demšar