Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Veliki Javornik (1269 m) - izpitna tura za TKV1, 2.8.2018

Miha Kofjač, nedelja, 29. julij 2018 ob 20:54

Datum: 

Četrtek, 2.8.2018, ob 16.30 uri

 

Zbirno mesto:

Parkirišče pri Okrajnem sodišču v Cerknici, Cesta 4. maja 23, 1380 Cerknica (45.793026, 14.366146)

 

Vodja ture:

Miha Kofjač, turnokolesarski vodnik - pripravnik

 

Osnovni podatki o turi:

-      Zahtevnost: vzponi V2-V3; spust S2-S3

-      Dolžina: 35 km

-      Višinska razlika: 760 m

-      Predvideno trajanje ture: 2,5 ure

 

Opis poti:

Pot začnemo v središču Cerknice v smeri Dolenje vasi. Po dveh kilometrih asfaltne ceste pot nadaljujemo po obrobju Cerkniškega jezera po lepo urejeni makadamski cesti, ki nas potem spremlja praktično do cilja. Na približno 9. kilometru se začne vzpon, ki traja približno 11 kilometrov in nas preko Malega Javornika (1220 m) pripelje do najvišje točke ture, Velikega Javornika (1269 m). Pot nadaljujemo po grebenu in po približno 2,5 kilometra pridemo do Debelega vrha (1267 m), kjer pa sledi dolg spust v smeri Kozjeka. Spust poteka po utrjeni gozni makadamski poti z nekaterimi S3 odseki. Po približno osmem kilometrih znova uzremo Cerkniško jezero in pot nadaljujemo proti Dolenjem Jezeru, ki je tudi izhodišče Notranjskega parka. Čaka nas še 3 kilometre asfaltne ceste, ki nas pripelje nazaj do izhodiščne točke v Cerknici, kjer turo tudi zaključimo.

 

Obvezna tehnična oprema:

-      tehnično brezhibno gorsko kolo z grobo profiliranimi pnevmatikami (z vsaj prednjim vzmetenjem)

-      zaščitna oprema (čelada, rokavice, očala)

-      rezervna oprema (zračnica, tlačilka ali CO2 kartuša, osnovno orodje)

-      vremenu in temperaturam primerna oblačila

-      hrana in zadostna količina pijače

 

Prijave:

Prijave sprejemamo do torka, 31.7.2018, na telefon 051 282 840, ali email naslov miha.kofjac@gmail.com. V primeru slabega vremena ali kakršnih drugih sprememb boste pravočasno obveščeni na: e-mail/telefon/forum KTK PZS.

 

Opombe:

Udeležba na turi je brezplačna. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. Priporočljiva nezgodna zavarovanja, članstvo v Planinski zvezi Slovenije.

 

Turo bo vodil turnokolesarski vodnik pripravnik v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS.