Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

sredina razgiban(k)a po Možjanci in Štefanji gori - izpitna tura za TKV1

Andreja Jagodic - an_dreja, četrtek, 26. julij 2018 ob 19:46

Datum: sreda 1. 8.2018, zbor ob 16:45, odhod ob 17h

Zbirno mesto: Dvorje, makadamsko parkirišče ob gostilni Pod Jenkovo lipo, Dvorje 58, Cerklje

Predvideno trajanje ture: 3 ure

Vodja ture: Andreja Jagodic, turnokolesarska vodnica - pripravnica

OPIS TURE: Za dobro ogrevanje bomo začeli po ravnini in lažjem terenu, skozi Češnjevek, Trato, Velesovo, po asfaltu in poljskih poteh. Pred Olševkom nas čaka krajši vzpon, potem pa noge "zvrtimo" po ravnini do Tupalič. Tu zavijemo desno za Možjanco in po cca 20 m desno na makadamsko cesto. Čaka nas lep, sprva položen vzpon, ki pa v nadaljevanju na določenih odsekih postane bolj strm. 200 m pred vrhom Možjance se priključimo na asfaltno cesto, v vasi zavijemo levo na cesto, ki vodi mimo cerkve Sv. Nikolaja in nadaljujemo mimo vikendov vse do t.i. Skalce (razgledišče nad Možjanco). Tu si bomo privoščili postanek, saj sem prepričana, da vas razgled ne bo pustil ravnodušne. Spustili se bomo malo nazaj do razcepa, kjer se usmerimo proti Kopi in Skutmanu. Sedaj nas čaka naša "razgibanka", vse do naše najvišje točke ture, to je 820 m n.m.. Tu se usmerimo navzdol, čaka nas lep spust po kolovozih in gozdnih poteh do Zg. Štefanje vasi. V vasi se usmerimo nazaj proti Možjanci, sprva po asfaltu, ki kmalu preide v makadamsko cesto, pred vasjo se usmerimo levo na gozdno cesto in spet "razgibanka" do Štefanje gore. Čaka nas še vzpon na vrh Štefanje gore (748 m n.m.), s prelepimi razgledi na Jezersko in Kokrsko Kočno, Grintovec, Veliki Zvoh ... Pod gostilno Pri Mežnarju zavijemo desno na kolovoz, ki vodi preko travnika, pred vstopom v gozd zavijemo levo, smer Dvorje. "Razgibanka" nas vodi po gozdnih poteh in kolovozih, spustimo se v Dvorje, kjer je naš cilj.

Osnovni podatki:
- zahtevnost: vzponi V2-V3, mestoma V4, spusti S3-S4
- dolžina: 23,5 km
- skupni vzpon: 700 m

Obvezna tehnična oprema:
- tehnično brezhibno gorsko kolo z grobo profiliranimi pnevmatikami
- zaščitna oprema (čelada, rokavice, očala)
- rezervna oprema (zračnica, tlačilka ali CO2 kartuša, osnovno orodje)
- vremenu in temperaturam primerna oblačila
- hrana in zadostna količina pijače

Prijava na:
andreja_jagodic@t-2.net ali 040 294 515. Potrebna je predhodna prijava , najkasneje do 31.7.2018. V primeru slabega vremena boste pravočasno obveščeni na: e-mail/telefon/forum KTK PZS.

Opombe: Udeležba na turi je brezplačna. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. Priporočljiva nezgodna zavarovanja, članstvo v Planinski zvezi Slovenije.

Turo bo vodila turnokolesarska vodnica pripravnica v sodelovanju s kolesarskim vodnikom PZS.