Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Izlet v Hrastovlje

Sandi Kurtin - Sandi, četrtek, 31. avgust 2017 ob 20:11

Tokrat bodo Naše poti prvič kot osnovno sredstvo za zagotavljanje doživetij uporabile kolo. Po “Poti zdravja” in drugih poteh, večinoma brez motornega prometa, bomo kolesarili od Kopra do Hrastovelj, kjer bo postanek za malico. V Koper se bomo vrnili večinoma po isti trasi.

Na poti si bomo lahko ogledali številne naravne in kulturne znamenitosti, predvsem bi izpostavili izvir Rižane in Cerkev svete Trojice v Hrastovljah.

IZHODIŠČE IN ZBIRNO MESTO: Parkirišče pred koprskim pokopališčem

KDAJ:
 Nedelja, 17. september, ob 9h

ZAHTEVNOST:
 1 – lahka (vzpon do V2, spust do S2)          Seštevek višinskih razlik: 300m    Dolžina trase: 40km           Okvirni čas vožnje: 4 ure

OPREMA:
 tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo (z vsaj prednjim vzmetenjem), zaščitna oprema (čelada, rokavice), osebna oprema (vremenskim razmeram ustrezna oblačila, zadostna količina pijače), rezervna zračnica, tlačilka, orodje in komplet za krpanje koles.

CENA: 10€
 .

PRIJAVE: tukaj

 
POTEK TRASE: Iz parkirišča se bomo odpravili po kolesarski poti do glavne avtobusne postaje. Pot nadaljujemo po kolesarski poti Parenzana vse do križišča za Dekane, kjer nadaljujemo naravnost po kolovozu ob železniških tirih vse do Cepkov. Od tukaj poteka pot po prometni cesti do Rižane kjer po nekaj metrih zavijemo na križišču desno in nadaljujemo po kolovozu mimo izvira Rižane do Hrastovelj. Vračanje po isti poti.

 

OPOMBE:

  • S prijavo potrjujete, da izpolnjujete zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.
  • Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila vodje ture.
  • O vseh morebitnih spremembah bodo udeleženci pravočasno obveščeni.

Izlet vodi: Sandi Kurtin