Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Krvavec TXK*

jan perne - reduktor, torek, 10. maj 2016 ob 10:48

Zbor: 13.5.2016 ob 09:15 v Cerkljah na Gorenjskem oz. v Glinjah (5km JV od vasi Grad pod vznožjem Krvavca) – točno dogovor po telefonu.
Odhod ob 8:30
Dolžina ture: 18 km v eno smer (večinoma asfalt, možno več variant)
Skupaj vzpona: 1111m
Skupni čas ture: 7 ur
Ocena: V3, S3
Zahtevnost: srednje zahtevno, predvsem zaradi posameznih odsekov z veliko in dolgotrajno naklonino.
Za ogrevanje bomo kolesarili od Cerkelj oz. Glinj skozi vasi Šmartno, Poženik, Grad, do začetka kar dolgega in napornega vzpona po asfaltirani cesti, ki nas bo pripeljala do Ambroža pod Krvavcem. Počitki in tempo vzpona bodo prilagojeni sposobnostim udeležencev in naklonu. Nato nadaljujemo naprej do zapornice (planina Jezerca) in konca asfalta. Končna višina in cilj kombiniranega Turno-X-Kolesarskega* potepanja bosta znana, ko se bomo za to skupaj odločili. Možnosti za spust sta dve. Prva, manj zahtevna po trasi vzpona, druga, primerna za izkušenejše s primerno opremo, pa s štartom pod končno postajo gondole. Tura tehnično ni zahtevna, potrebna pa je primerna kondicijska pripravljenost. Gibali se bomo od 350m n.m. do max. 1500m n.m. 

Obvezna oprema: Tehnično brezhibno kolo, ni nujno, da je fuly (odvisno od variante spusta), čelada, tople rokavice in vremenu primerna topla in zračna oblačila. Nad 1000m n.m. je lahko še kar hladno. Zadostna količina pijače – termo čutara s čajem ali vodni meh. Hrana iz nahrbtnika.
V primeru slabega vremena izlet odpade.
Dodatne informacije Jan Perne, 040-551-171 ali jan.perne@gmail.com.

 TXK* - primarno turrnokolesarska tura z možnostjo uporabe drugih sredstev gibanja; peš s palicami, čez drn in strn, nošnja kolesa na nahrbtniku, smuči, itd.