Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

HIKE & BIKE - PETELINOVE DOLINE

jan perne - reduktor, četrtek, 3. december 2015 ob 15:07

Zbor 10.12.2015 ob 09:15 na parkirišču v Iški (pri odcepu za Gornji Ig)
Odhod ob 9:30
Dolžina ture: 30 km (asfalt 14,5 km, gozdna pot 13,5 km, peš 1,5 km)
Skupaj vzpona: 600 m
Skupni čas ture: 6 ur
Ocena: V2, S2
Zahtevnost: tehnično nezahtevno, vzpon kondicijsko zahteven zaradi dodatnega bremena

Zbor bo na parkirišču pri odcepu za Gornji Ig. Ogreli se bomo z vožnjo po cesti, ki nas bo pripeljala do novega betonskega mostu čez Iško. Na drugi strani mostu bomo pritrdili kolesa na nahrbtnike in preverili opremo. Za mostom se bomo usmerili na gozdno pot, ki nas bo sprva v večjih nato pa v vedno manjših okljukih pripeljala na rob Kozlovih sten. To bo tudi najbolj zahteven del ture, saj bomo opravili s 400 metri kar strmega vzpona. Nato bomo ulovili gozdno pot, ki nas bo pripeljala do gozdne ceste. Po makadamu se bomo spustili in takoj nato povzpeli do križišča kjer se bomo priključili »glavnemu makadamu«, ki povezuje zaselka Tlake in Krvavo Peč. Mi ji bomo sledili do odcepa za Petelinove doline in se po poti skozi dolinico spet znašli na robu Iškega Vintgarja. Ob poti je tudi partizanski spominski park, kjer bomo imeli daljši postanek. Park bomo obkrožili v nasprotni smeri urinega kazalca in se spustili do lovske koče kjer bo postanek in priprava na spust, sprva po makadamu nato pa po asfaltu do Iga. Sledil bo še obvezni »kolesarski marš« po ravnini do izhodišča.

Tura tehnično ni zahtevna, zahtevana pa je primerna kondicijska pripravljenost.
Obvezna oprema: Tehnično brezhibno kolo (ni nujo, da je fuly, čim lažje), primeren nahrbtnik, palice, derezice, čelada, tople rokavice, mrzlemu vremenu primerna oblačila. Zadostna količina pijače – termo čutara s čajem. Hrana iz nahrbtnika.
V primeru slabega vremena bo tura prestavljena.
Dodatne informacije Jan Perne, 040551171 ali jan.perne@gmail.com.