Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

IŠKI MOROST - RAKITNA - IŠKI MOROST

jan perne - reduktor, četrtek, 19. november 2015 ob 07:51

Zbor 26.11.2015 ob 08:15 pri mostu čez Iško ob vstopni tabli Koščeve učne poti
Odhod ob 8:30
Dolžina ture: 43,5 km (asfalt 19,5 km, makadam 24 km)
Skupaj vzpona: 1200 m
Skupni čas ture: 6 ur
Ocena: V3, S4
Zahtevnost: zahtevno

Zbor pri mostu čez Iško ob vstopni tabli naravnega rezervata Iški Morost, kjer se prične Koščeva pot. Do Podpeči se bomo ogreli po kolovozih in poljskih poteh, za kar konkreten vzpon do Preserj. Tempo bo prilagojen zmožnostim udeležencev. Nadaljevali bomo po asfaltu do Hotela Rakitna oz. do jezera, kjer bomo imeli postanek, ki bo prilagojen vremenskim razmeram. Slikovito pot bomo nadaljevali po robu soteske, enega izmed pritokov Zale do Benkove domačije. Od Benkove domačije do Gornjega Iga nas bo pot peljala nad Iškim Vintgarjem. Posvet in pripravo na spust bomo imeli na špici nad plezališčem, še preden bomo zapustili makadam. Nato se bomo spustili do Iške vasi, kjer bomo imeli krajši počitek. Od Iške vasi skozi Iško in naprej po poteh lokalnega poznavalca do Strahomera in Vrbljen ter Tomišlja nazaj do Iškega Morosta.

Tura tehnično ni zahtevna, zahtevana pa je primerna kondicijska pripravljenost.
Obvezna oprema: Tehnično brezhibno kolo (ni nujo, da je fuly), čelada, tople rokavice, mrzlemu vremenu primerna oblačila. Zadostna količina pijače – termo čutara s čajem. Hrana iz nahrbtnika.
V primeru slabega vremena bo tura prestavljena.
Dodatne informacije Jan Perne, 040551171 ali jan.perne@gmail.com.