Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Trdinov vrh (1178 m n.v.)

jan perne - reduktor, četrtek, 5. november 2015 ob 18:28

Zbor 12.11.2015 ob 08:15 na parkirišču pred bivšim Mercator centrom na Cikavi.
Odhod ob 8:30
Dolžina ture 43,5 km (asfalt 38 km, makadam 5,5 km)
Skupaj vzpona 1020 m
Skupni čas ture 5 ur
Ocena: V3, S3
Zahtevnost: srednje zahtevno

Zbor bo pred zaprtim centrom Mercator na Cikavi. Pot nas bo vodila po cesti, ki povezuje Novo mesto in podgorje skozi naslednje vasi: Mala Cikava, Mali Slatnik, Petelinjek, Ratež, Male in Velike Brusnice in Gabrje. Največja nevarnost na cesti, ki vijuga gor in dol ter levo in desno so malce prehitri vozniki. Drugih nevarnosti ni. Pravi bolj resen vzpon bo pred vasjo Gabrje, ko pot skrene levo na Gorjance. Makedam se začne po 2 km vzpona pod opuščenim smučiščem, kjer bo prvi počitek. Počitek številka dve bo pri Krvavemu kamnu. Zmerno vzpenjajoča cesta nas bo vodila po obronkih nekoč mogočnega pragozda in nas v pol ure pripeljala mimo  vojašnice SV. Še kratek vzpon in bili bomo na Trdinovemu vrhu, ki se skriva malo odmaknjen v majhnem gozdu. Posvet in pripravo na spust bomo imeli  v samem pragozdu ali pa na enem izmed travnikov. Tura tehnično ni zahtevna, zahteva pa je primerna kondicijska pripravljenost.
Obvezna oprema: Tehnično brezhibno kolo, ni nujo, da je fuly, čelada, tople rokavice, vremenu primerna oblačila. Zadostna količina pijače – termo čutara s čajem. Hrana iz nahrbtnika.
Vreme bo lepo.
Dodatne informacije Jan Perne, 040551171 ali jan.perne@gmail.com.