Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

VZLETIŠČE GOZD 926m

jan perne - reduktor, petek, 6. maj 2016 ob 14:27

Zbor 4.11.2015 ob 09:15 na parkirišču v Britofu
Odhod ob 9:30
Dolžina ture 32km (večinoma asfalt, možne variante)
Skupaj vzpona 710m
Skupni čas ture 6 ur
Ocena: V3, S3
Zahtevnost: srednje zahtevno, predvsem zaradi posameznih odsekov z veliko naklonino
Za ogrevanje od Britofa skozi Brdo in Tenetiš do Golnika (prvi vzpon). Počitek. Nato se bomo vzpenjali skozi zaselek Senično kjer bomo prišli do odcepa na desni za Kočo v gozu oz. Kriško goro. Ta del poti ima največji naklon zato ga bo vsak premagal v okviru svojih zmožnosti. Preden se bomo zapodili proti Vetrnemu bo sledil drug postanek. Nato nas bo čakal še zgornji del poti do koče. Seveda bodo počitki prilagojeni zahtevnosti terena in kondicijski pripravljenosti udeležencev.Za konec nas bo pričakal še malo strmejši vzpon po makadamu do padalskega vzletišča z enkratnim razgledom. V dolino se bomo vrnili po isti trasi, sicer je možnih več variant. Tura tehnično ni zahtevna, potrebna pa je primerna kondicijska pripravljenost.
Obvezna oprema: Tehnično brezhibno kolo, ni nujno, da je fuly, čelada, tople rokavice, vremenu primerna topla in zračna oblačila. Zadostna količina pijače – termo čutara s čajem. Nad Vetrnim lahko pride do inverzije in bo verjetno kar toplo ;) Hrana iz nahrbtnika.
V primeru slabega vremena izlet odpade, napoved je lepa.
Dodatne informacije Jan Perne, 040551171 ali jan.perne@gmail.com.