Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Tura - Poljška planina in Smokuški vrh - 22.8.

Daniel Benedičič - Dani, četrtek, 20. avgust 2015 ob 20:06

Zdravo,
vabim na krožno turo, ki bo potekala od gostilne Avsenik v Begunjah mimo gradu Kamen in doma v Dragi skozi slikovito sotesko nad katero se dviguje Begunjščica. Vzpon do najvišje točke ture - Tomčeve koče na Poljški planini (1192m), bo potekal po mestoma strmem, sicer pa dobro utrjenem makadamu.

S Poljške planine se bomo po kolovozu spustili za približno 200v.m. do prevala Kališča. Od tam nas čaka še vzpon na 1122m visoki Smokuški vrh (približno 15min bo potrebno kolo riniti), kjer se odpre razgled na dolino, Jelovico in Julijske Alpe.

Sledi spust proti Sv. Petru mimo Sankaške koče, ki bo potekal po poti/kolovozu. Od cerkve na Sv. Petru se bomo spustili po nekoliko razritem kolovozu, ki pa kmalu preide v utrjen makadam in nato asfaltirano cesto, po kateri se vrnemo do izhodišča.

Z vama bova dva turno kolesarska vodnika - pripravnika.

Več info o turi in prijave: http://www.tkokranj.si/napovednik/poljska_planina_in_smokuski_vrh.html

l
p
Dani