Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Pošihtarska kolesarska tura: čez Rašico in nazaj - petek, 10.7.2015 ob 17h

Danijel Kovačič - Dani, sreda, 8. julij 2015 ob 16:31

Pozdravljeni,

navkljub ponedeljkovemu zloveščemu vremenu smo odpeljali luštno pošihtarsko turo na Toško čelo. Da bo teden popoln ga dajmo še zaključit v kolesarskem duhu - s petkovo pošihtarsko turo na Rašico!

Vabim vas torej na krožni kolesarski izlet po obronkih Ljubljane: prečenje grebena po gozdni poti do vasi Rašica ter nadalje po makadamu do stolpa (vrh Rašice). Po krajšem regeneracijskem postanku se bomo spustili po gozdni poti proti Šinkovemu turnu. Pri skakalnici se priključimo makadamski cesti, po kateri se bomo ponovno povzpeli nazaj proti Rašici. Na razcepu pred zaključnim vzponom se bomo namesto na vrh podali na spust, ki vodi v smeri Gameljn, od koder bomo odkolesarili nazaj na izhodišče.

O turi:
- dobimo se v petek, 10.7.2015, ob 17:00, na parkirišču pred Kitajsko restavracijo pod črnuškim mostom (Gameljska cesta 1)
- prekolesarili bomo približno 20 km / 600 v. m.
- predviden čas trajanja celotne ture je 3h
- tura je srednje zahtevna
- s seboj imejte izpravno gorsko kolo, kolesarsko čelado, zaščito proti soncu (očala, krema), zadostno količino tekočine (!), dobro voljo


Prosim, da mi udeležbo potrdite na mail ali telefon najkasneje do petka ob 12:00:
viciouscycles80@gmail.com
031/383-193

Se vidimo!

Lp,
Dani