Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Solčavska panoramska pot s kolesom

Barbara Berlec - Barbka, petek, 3. julij 2015 ob 09:04

Pozdravljeni,

Poletje se je zares začelo, vreme nam je trenutno zelo naklonjeno. Nekateri srečneži že dopustujejo, za ostale, ki smo še doma pa pošiljam idejo za soboto, kako preživeti najdaljše dneve leta:
- V soboto, 4.7. ste vabljeni na kolesarsko turo po solčavski panoramski cesti.

Lepa nezahtevna tura, ki se jo da glede napornosti prilagoditi (možni sta dve varianti - daljša 37km, 1200vm in krajša 20km in 600vm). Spodaj si lahko preberete podrobnejši razpis. Zaradi logistike prosim povejte kdo bi šel, da se zmenimo za skupen prevoz, pa tudi da vem kdo pride.

Zbor: Solčava, parkirišče pri Mercatorju

Kdaj: sobota, 4.7.2015, ob 8h

Dolžina poti: 37 km / 20 km

Nadmorska višina starta: 640 m, nadmorska višina cilja: 1460 m

Višinska razlika vzpona in spusta okoli: 1200 m / 600m

Okvirno trajanje ture 5 ur.

Zahtevnost: vzponi do V3, spusti do S4

Tura ni zahtevna in je srednje naporna. Možni sta dve varianti, udeleženci se bodo za varianto odločili na zbirnem mestu.

Začetni del poteka v glavnem po asfaltnih cestah, zadnja polovica pa so večinoma makadamske ceste in gozdna pot.

Potek trase:

Začeli bomo v Solčavi, kjer se bomo zapeljali do Logarske doline, tam pa se usmerili proti Pavličevem sedlu. Pred vrhom se odcepi solčavska razgledna cesta, ki vodi mimo visokogorskih kmetij, mimo cerkve sv. Duha pod Olševo do sedla Sleme. Cesta je nezahtevna in ves čas poteka na nadmorski višini od 1100 do 1300 m. Ves čas so lepi razgledi na kamniške alpe in zgornje savinjske doline. Na sedlu Sleme bomo zavili proti planini Grohat, kjer si bomo lahko privoščili prave koroške dobrote. Spust bo potekal po makadamski cesti in gozdni poti mimo planine Javornik do kmetije Tolstovnik in naprej v Solčavo.

Med turo bomo jedli hrano iz nahrbtnika, možno je okrepčilo v koči na planini Grohat pod Raduho.

Potrebna oprema:

- tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo

- čelada

- vremenskim razmeram primerna oblačila

- hrana in pijača, kakšna energijska ploščica

- prva pomoč, rezervna zračnica, tlačilka

- plačana članarina PZS za leto 2015

Prijave in informacije do petka, 3.7.:

Simon Berlec, tel: 031 369 431, email: simon.berlec@gmail.com ali
Barbara Berlec, tel: 041 689 045

Prosimo, da ob prijavi sporočite vašo številko mobilnega telefona in naslov elektronske pošte, da vas bomo lahko obvestili o morebitnih spremembah načrtovanega izleta. V primeru premajhnega števila prijav tura odpade.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehničnepogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.