Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Pošihtarska kolesarska tura čez Klobuk na Toško čelo: ponedeljek, 6.7.2015

Danijel Kovačič - Dani, četrtek, 2. julij 2015 ob 16:14

Pozdravljen, kolesar!

Nekateri so že pobegnili na morje, ostali pa še pridno delamo. Dnevi so dolgi in vroči, zato razbijmo monotonijo pondeljka s pošihtarsko turo, po njej pa zasluženo osvežitev s kozarcem najljubše hladne pijače v dobri družbi.

Vabim vas na krožni kolesarski izlet po obronkih Polhograjcev: prečenje izredno razgibanega hriba Klobuk do vznožja Toškega čela, vzpon na Toško čelo in spust v smeri Šentvida. Večji del ture poteka po razgibanih gozdnih poteh, vendar tereni niso zahtevni (nošenje kolesa ni potrebno).

Pomembna dejstva:
- dobimo se v ponedeljek, 6.7.2015, ob 17:45, na parkirišču pred Lesnino na Brdu (Ljubljana, Cesta na Bokalce 40)
- prekolesarili bomo približno 20km in naredili med 500 in 700 v. m. (odvisno od izbrane smeri povratka)
- predviden čas trajanja celotne ture je 3h
- tura je srednje zahtevna
- obvezna oprema: izpravno gorsko kolo, kolesarska čelada, zaščita proti soncu (očala, krema), zadostna količina tekočine (!), dobra volja


Priporočam, da imate v nahrbtniku tudi lučko, če nas prehiti noč. Povratek iz Šentvida do izhodišča bomo prilagodili splošnemu počutju. Če nam bo ostalo še kaj energije in časa bomo raziskali krožno pot čez Klobuk, v nasprotnem primeru pa se bomo razpeljali po neprometnih cestah.

Prosim, da mi udeležbo potrdite na mail ali telefon najkasneje do ponedeljka ob 12:00:
viciouscycles80@gmail.com
031/383-193

Se vidimo!

Lp,
Dani