Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Završe

Damjan Sekuti, petek, 20. februar 2015 ob 11:05

Turno-kolesarski izlet okoli Završ

Turno-kolesarski odsek PD Mislinja

vabi na kolesarski izlet na pot okoli Završ,

ki bo v soboto, 28. marca 2015.

ZBIRALIŠČE:

pri Lopan centru, ob 10. uri

ZAKLJUČEK:

okoli 13.00. ure

OPREMA:

Gorsko kolo (gume z dovolj oprijema), čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč,

rezervna zračnica in komplet za krpanje, orodje za osnovna popravila, tlačilka.

HRANA IN PIJAČA:

S sabo imejte kakšno energijsko ploščico in dovolj tekočine (voda, energijski napitki)

PREVOZ:

do zbirališča v lastni režiji

OPIS POTI:

Po jutranji kavici, se bomo okoli 10.00 ure podali od centra Lopan po kolesarski poti do Doliča, kjer bomo prečkali glavno cesto in zapeljali v klanec proti Završam. Pot nas bo vodila mimo Zakeršnikove vile, križišča za Ponikvo do Cerkve Sv. Ruperta. Tukaj se bomo okrepčili in pot nadaljevali po lepo razgledni cesti proti Fričevem vrhu. Pri odcepu, kjer lahko levo zavijemo proti Šmiklavžu bomo  zavili desno in pot nadaljevali proti Črepiču. Pri kmetiji Grobelnik bomo zavili levo in se podali na sam vrh Črepiča. Vpisali se bomo v planinsko knjigo in se po končanem občudovanju razgleda na Mislinjsko dolino spustili v zaselek Vavkarje. Tukaj se priključimo na kolesarsko pot po kateri nadaljujemo do gostišča Vagon in od tam do centra Lopan.

Priporočljivo je obvladovanje vožnje po gozdnih vlakah in makadamskih cestah. Tura se bo prilagajala glede na vremensko napoved.

ČAS VOŽNJE: od 2 do 4 ure

ZAHTEVNOST: vzponi do V3, spusti – načeloma do V3 J , 20km

VIŠINSKA RAZLIKA: okoli 500 m

PRIJAVE: Damjan Sekuti (031 660 530, damjan.sekuti@gmail.com)

Prosimo, da ob prijavi sporočite vašo številko mobilnega telefona in naslov elektronske pošte, da vas bomo lahko obvestili o morebitnih spremembah načrtovanega izleta. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

Želimo vam varno vožnjo in veliko užitkov.
PLANINSKO DRUŠTVO Mislinja