Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Panoramska kolesarska tura na Ribniško kočo

Mitja Žunko, sreda, 3. september 2014 ob 09:06

Športno društvo Marenberg, v okviru športnega dogodka Marenberški fit dan, vabi ljubitelje kolesarjenja na panoramsko kolesarsko turo na Ribniško kočo.

 Zbor bo v soboto, 13. 9. 2014 ob 9 uri v Radljah ob Dravi, na parkirišču pred bowling centrom Bajta. Zapeljali se bomo skozi Radlje v smeri Vuhreda in se nato podali na zmeren vzpon V1-V2 po alsfaltirani cesti do Ribnice na Pohorju. Pot nato preide na makedamsko cesto z zmernim vzponom V3, po kateri nadaljujemo vse do Ribniške koče. Sledi spust do Ribnice, od kjer bomo traso nadeljevali proti Podvelki. Povratek na izhodišče bo potekal po urejeni kolesarski poti po levem bregu reke Drave.

 Osnovni podatki o turi

 Izhodišče: Bowling center Bajta, Dobrava 49, 2360 Radlje ob Dravi

 Kdaj: Sobota, 13. 9.2014 ob 9 uri

 Vodnika/Informacije: Mitja Žunko, tel. 040 369 015, email: mitjazunko@gmail.com

                                    Tilen Pišek

 Težavnost: Srednje zahtevna tura. Pot poteka večinoma po asfaltu, le od kraja Ribnica do Ribniške koče po utrjeni makedamski cesti. Tura je primerna za kolesarja z dobro kondicijo. Zahtevnost vzpona do V3, zahtevnost spusta do S3.

 Višinska razlika: cca 1600 m

 Dolžina / trajanje: cca 49 km (cca 4 ure)

 Oprema: Izpravno gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada (obvezna), anorak ali windstoper, rezervna zračnica ter orodje, malica, izotonični napitki, energijski prigrizek, Osebni dokument.

 Pregled ture: https://www.endomondo.com/routes/398761299