Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Tura PD Slovenj Gradec - Okrog Pece

Simon Pogorelčnik, sreda, 13. avgust 2014 ob 07:59

PD Slovenj Gradec

vas vabi na

kolesarsko turo

okrog Pece

ki bo v nedeljo 17.8.2014

Na pot se bomo odpravili z lastnim prevozom in turo pričeli v Mežici pri hotelu Peca. Pot nas bo vodila po glavni cesti do mejnega prehoda Reht v Avstrijo in po lokalnih cestah do vasi Globasnica, kjer se prične večji vzpon na sedlo Luže in od tam na preval v dolino Tople. Spust v dolino in nato ponovno vzpon v Podpeco, kjer se bomo pri Matjažu okrepčali in sledil bo spust nazaj v Mežico. Več u poteku ture na naslovu: http://goo.gl/9ZiB5x

Osnovni podatki o turi

Območje

Koroška

Kdaj in kje

17.8.2014 ob 9.h izpred hotela Peca v Mežici;
(možnost parkiranja)

Informacije/ Vodnik

Simon Pogorelčnik, tel.: 070 820 337

Težavnost

Srednje zahtevna tura. Večinoma poteka po utrjenih cestah, nekaj pa tudi po asfaltu. Primerna je za gorskega kolesarja z dobro kondicijo. Primerna je tudi za treking kolesa.  Zahtevnost vzpona V4, zahtevnost spusta V3.

Višinska razlika

cca 1720 vm vzpona

Trajanje/dolžina

cca 55km (4-5 ur)

Oprema / dokumenti

Gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada (obvezna), rezervna zračnica in orodje, malica, izotonični napitki. Osebni dokument.

prijave in informacije Simon (tel.: 070 820 337), TK vodnik

Odgovori

Matej Ogorevc - Ogo, sreda, 13. avgust 2014 ob 13:36
Umeščeno tudi med dogodke na pzs.si: http://pzs.si/koledar.php?pid=12461

Prijetno poganjanje koles!