Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Tura PD Slovenj Gradec - Nanos 24.5.

Simon Pogorelčnik, četrtek, 22. maj 2014 ob 08:52

PD Slovenj Gradec

vas vabi na

kolesarsko turo na

Nanos

ki bo v soboto 24.5.2014

Na pot se bomo odpravili z lastnim prevozom iz Slovenj Gradca in turo pričeli v kraju Hrušica. Pot nas bo vodila po SV pobočju Nanosa in po vršnem grebenu do vrha. Spust bo potekal po JZ delu pobočja v Podkraj in nazaj na izhodišče. Tura v celoti poteka po cestah in utrjenih poteh. Ker se bomo na pot odpravili z lastnim prevozom so nujne prijave, da si delimo stroške prevoza. Več u poteku ture na naslovu:     http://goo.gl/ghG6Wn

Osnovni podatki o turi

Območje

Primorska, Notranjska

Kdaj in kje

24.5.2014 ob 6.h iz Slovenj Gradca; ob 9. h izpred gostilne Stara pošta v Hrušici (GPS 45.863536,14.11169)

Informacije/ Vodnik

Simon Pogorelčnik, tel.: 070 820 337

Težavnost

Srednje zahtevna tura. Večinoma poteka po utrjenih cestah, ponekod pa po gozdnih vlakah, nekaj pa tudi po asfaltu. Primerna je za gorskega kolesarja z dobro kondicijo. Brez vzpona na vrh Nanosa se tura precej poenostavi. Zahtevnost vzpona V3, zahtevnost spusta V4.

Višinska razlika

cca 1510 vm vzpona

Trajanje/dolžina

cca 53km (4-5 ur)

Oprema / dokumenti

Gorsko kolo, kolesarska čelada (obvezna), rezervna zračnica in orodje, malica, izotonični napitki. Osebni dokument.

obvezne prijave in informacije Simon (tel.: 070 820 337), TK vodnik