Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

S klopce na klopco

Peter Šilak - PettyCann, torek, 15. april 2014 ob 23:24

KOLESARJENJE S KLOPCE NA KLOPCO 
s Sašo Jagodič

 

Datum: ponedeljek 21.april 2014 ob 9.30. uri

Izhodišče: Ramna ob Slivniškem jezeru (Gorica ob Slivnici)

Dolžina: 20 km

Vzpona: cca. 700m

Zahtevnost: V3 / S3

Trajanje: 3,5h

 

Izhodišče:

Dobimo se v ponedeljek, 21. aprila ob 9.30. uri na Ramni ob Slivniškem jezeru, Gorica pri Slivnici. 

Dostop do izhodišča: Avtocesto zapustimo na odcepu Dramlje in nadaljujemo v smeri Šentjur - Gorica pri Slivnici. V krožišču v Gorici pri Slivnici izberemo 3. izvoz (Sodna vas) in nadaljujemo naravnost 1 km. Parkirišče je na levi strani ob Slivniškem jezeru ob baru Ramna.

Potek kolesarjenja:

Štartali bomo na Ramni ob Slivniškem jezeru (300 m n.v.) in se po začetnih ravninskih 3 km lotili Cola (550 m n.v.) z zahodne strani preko Sel in skozi idilično vasico Slivnico. Po zahtevnem vzponu bo sledil prvi počitek na razgledni klopci in vpis v knjigo na Colu. Sledi daljši asfaltni spust mimo cerkve sv. Janeza Krstnika v Voduce, takoj nato pa že drugi najdaljši vzpon skozi gorice do klopce na Sveti Heleni (528 m n.v.) Turo po krajšem postanku nadaljujemo skozi vas Javorje, ki leži na sedlu med Sveto Heleno in Peseki. Tam nas čaka tretja klopca (428 m n.v.) z razgledom na Gorico in Slivniško jezero, do katere vodi najlepši del poti skozi ozelenel mešan gozd. Sledi samo še krajši asfaltni spust in po končani turi zaslužen počitek na Ramni, kjer je tudi možnost prehrane ob predhodnem naročilu.

Tura je srednje zahtevna.

Turo bo vodila Turno kolesarska vodnica

Saša Jagodič

Odgovori

Peter Šilak - PettyCann, sreda, 16. april 2014 ob 00:01
Zemljevid ture:

zemljevid ture
Peter Šilak - PettyCann, sreda, 16. april 2014 ob 00:02
profil ture