Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Kolesarjenje na Vrhpoljadi 2013

Branko Dujmovič, ponedeljek, 24. junij 2013 ob 00:44

Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje pri Kozini v okviru prireditve  Vrhpolijada 2013  organizira v sodelovanju z PD Brkini dne 29.junija 2013 kolesarjenje z startom ob 9. uri izpred vaškega doma v Vrhpoljah. Podali se bomo iz Vrhpolj preko vaškega polja do vasi Nasirec, od tu na hrib Videž (664m), se povzpeli na Polanšek (686m), nadaljevali do izvira Vroče in preko Velikega Gradišča (742m), najvišje točke poti prispeli na hrib Kokoš (674m). Od tu se bomo spustili do mejnega prehoda Lipica, nadaljevali po Resslevi poti do Bazovice  na najnižjo točko poti (394m) Jezero (San Lorenzo), kjer si bomo iz razgledišča ogledali znamenito dolino Glinščice. Po enoslednici bomo prispeli do mejnega prehoda Pesek - Krvavi Potok, prečkali glavno cesto, se po asfaltu popeljali do vasice Gročana in se deloma tudi peš povzpeli na hrib Tomaž (598m), od koder se bomo spustili do vasi Vrhpolje na izhodišče poti.

Dolžina poti 30km

Vzpona 788 m

Spusta 794 m

Čas poti 3,5-4 ure

Težavnost: srednje zahtevna (V3 in S3)

Tura je primerna za brezhibna gorska kolesa z dobro profiliranimi gumami, udeleženci, ki ne smejo biti mlajši od 14 let morajo poleg obvezne zaščitne opreme (čelade, zaščitne rokavice...) in brezhibnih koles imeti še urejeno nezgodno  zavarovanje osebno ali preko društev. 

Turo vodita Branko Dujmovič in Mirjan Bernetič, ki tudi zbirata prijave na tel.:Branko 051646502, Mirjan 040244741.