Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Nočna tura na Bistriško planino - četrtek, 9. maj 2013

Roland Bukovnik, sreda, 8. maj 2013 ob 09:35

Tura: nočna na Bistriško Planino 
Kdaj: četrtek, 9.5.2013
Zbor: ob 20.00 na parkirišču trgovine Spar v Tržiču
Informacije: informacije na 041/373-266 ali info@tkotrzic.si

Skupna dolžina ture: 12,5 km
Dolžina vzpona: 7,5 km
Dolžina spusta: 5 km
Višinska razlika: 550 v.m.
Težavnost vzpona: V2-V4
Težavnost spusta: S4
Potreben čas: 3 ure
Težavnost: srednje zahtevna tura

Kratek opis:
Tura, ki nas iz Tržiča (515mnm.) s tehnično nezahtevnim vzponom popelje preko Bistrice in Brezij pri Tržiču do Bistriške planine (1070 mnm.) pod Dobrčo. Spust je tekoč, brez tehnično zelo zahtevnih elementov, in nas po stezah, vlakah in madamaskih poteh pripelje nazaj v Tržič.

Dostop do izhodišča:
Po Gorenjski avtocesti do izvoza za Tržič, nato po regionalni cesti do Bistrice pri Tržiču, kjer zavijete desno proti Tržiču, po slabih 500metrih zavijete desno do trgovine Spar, kjer parkirate avtomobil.

Obvezna oprema:
Izpravno gorsko kolo, "močno" lučko (čelko), nekaj hrane in pijače in pa zaščitno opremo (čelada, rokavice, ščitniki...)

Turo bova vodila Turno kolesarska vodnika

Roland Bukovnik(TKO Tržič) in Aleš Ažman(TKO Kranj)