Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

izlet - skozi Glinščico

Peter Šilak - PettyCann, nedelja, 17. marec 2013 ob 00:19


Z GORSKIM KOLESOM SKOZI GLINŠČICO IN ČEZ SOCERBSKI KRAS

 

Tura nas bo popeljala skozi čudovit naravni rezervat na samem robuTrsta. V njenem drugem delu nas čaka prečenje prostrane planote med Ocizlo in Socerbom. Tam se v skriti dolini nahaja zanimiv sistem kraških jam, mimo katerih se bomo tudi zapeljali. Na samem zaključku ture se bomo s kraškega roba, prek državne meje spustili do izhodišča.

Datum: torek 19.marec 2013 ob 10. uri

Izhodišče: Boljunec

Dolžina: 27 km

Vzpona: cca. 400m

Zahtevnost: V3 / S2

Trajanje: 3h

 

Izhodišče:

Dobimo se v torek, 19. marca ob 10. uri zamejski vasi Boljunec. Pred kulturnim domom, 100 metrov južno od središča vasi, je veliko parkirišče.

Potek kolesarjenja:

Najprej se bomo po asfaltni cesti povzpeli do vasi Boršt, kjer se začne čudovita vožnja po, posebej za kolesarje urejeni, trasi nekdanje železniške proge Trst – Kozina. Skozi predore in mimo izjemnih razgledišč bomo nadaljevali do Drage in naprej, prek državne meje, vse do roba Kozine, kjer bomo dosegli najvišjo točko ture, 462 m nad morjem. Sledil bo kratek spust po cesti do Klanca in nadaljevanje do Ocizle. Od vaške cerkve se spustimo v dolino, kjer se nahaja sistem kraških jam. Nato nas bodo kolovozi povedli po uravnavi, čez kraško gmajno, do gradu Socerb. Od tam se, z izjemo kratkega »obvoza« po kolovozu, le še spustimo nazaj v Boljunec.

Tura je nezahtevna, saj se bomo večinoma vozili po kolovozih in gozdnih cestah.

Turo bosta vodila Turno kolesarska vodnika

Andrej Bandelj in Pia Peršič


Zemjevid:

zemljevid


višinski profil:

Višinski profil
Odgovori

Peter Šilak - PettyCann, nedelja, 17. marec 2013 ob 18:58

še kontaktni podatki za dodatne informacije.

Pia: 041 724 747

in

Andrej: 031 234 613

Peter Šilak - PettyCann, nedelja, 17. marec 2013 ob 19:19

še zemljevid ture:

Glinščicamap

Aleš Ristič, sobota, 5. april 2014 ob 15:33
Lep pozdrav, vem da je bila tema aktualna ze dolgo nazaj, pa me vseeno zanima, ce se da dobiti GPS sled te ture, ker bi jo rad odpeljal in se ne bi rad prevec izgubljal (ceprav na prvi pogled izgleda enostavna, je na terenu na raznih odcepih drugace).

Ales
Pia Peršič - potovalka, ponedeljek, 14. april 2014 ob 15:27
Aleš. Tracka poti žal nimamo.
Upam, da bo tura vseeno uspešna.
Prisrčen pozdrav,
Pia Peršič