Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

V četrtek 7.3. - Transalp - južni del - predavanje

Janja Majhenc - Janjara, četrtek, 28. februar 2013 ob 09:56

Nadaljujemo s četrkovini kolesarskimi druženji. To pot spet v višave, natančneje na alpske potke čez prelaze in v doline.

kdaj: četrtek 7.3. ob 19h

kje: stavba PZS, Dvorakova 9, Ljubljana

Kaj: Predavanje:

Transalp, južni del

Megleno željo po prečenju Alp s kolesom smo gojili kar nekaj časa, a nismo imeli prave ideje, kam, in kako. Potem smo nabavili ustrezno vodniško literaturo in se odločili za klasično Heckmair route od Oberstdorfa do Garde. Pravzaprav zaenkrat za njeno prvo polovico od Oberstdorfa do Livigna. Ko smo že skoraj odrinili, so bile vse vremenske napovedi za severno stran Alp tako slabe, da smo vse skupaj takorekoč že odpovedali. Potem pa smo se vendarle spomnili, da lahko najprej naredimo "spodnjo" polovico od Livigna do Garde, kjer je bilo vreme lepo.

Domislili smo še logistiko, primerno starejšim mladincem, in sledilo je 5 nepozabnih dni s 6 prelazi ter legendarnim zaključnim spustom s Tremalza v Rivo in kopanjem v jezeru Garda.

Predava Igor Jenčič