Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

V četrtek 21.2.- Po deželi vshajajočega sonca

Janja Majhenc - Janjara, sreda, 6. februar 2013 ob 22:42

S KTK sporočamo, da se niz četrkovih predavanj s kolesarsko tematiko nadaljuje, tokrat bomo šli s Simonom dobesedno na drug konec sveta - Japonsko.

Predavanje bo v stavbi PZS, Dvorakova 9, Ljubljana

Kdaj: 21.2.2013 ob 19h

Tema: S kolesom po deželi vzhajajočega sonca, 

 del projekta S kolesom okoli sveta

 

Predava: Simon Eržen, avanturistični kolesar

 

Strasten in uspešen kolesar Simon Eržen se je konec poletja 2010 podal s kolesom po deželi vzhajajočega sonca. Ekspedicija po Japonski se je odvijala v sklopu drznega projekta “S kolesom okoli sveta”, pri katerem ima Mariborčan namen prekolesariti ves svet.

Še poln spominov nam bo predstavil, kako je v enem mesecu na 2500 km poti s kolesom prečesal in raziskal Japonsko od severa (Sapporo) do juga (Nagasaki). Na poti je obiskal 6 večjih otokov, muzeje, svetišča, templje in gradove samurajev, izkusil ekstremne vremenske razmere in kljub temu uspel doseči svoj cilj. Raznolika japonska ponudba hrane je zagotavljala dovolj “goriva” za vsakodnevno pedaliranje. Ostale stvari, ki so zaznamovale pot so tudi: visok tehnološki življenjski slog domačinov, različni kulturni običaji in narava, ki je predvsem zelena in precej gorata. Komunikacija na poti je prestavljala največji problem, le teh pa ni manjkalo tudi na kolesu. Vse to in še kaj v potopisnem predavanju “S kolesom po Japonski”.

Za pokušino pa še nekaj slikic:

 

Vabljeni!

Odgovori

Jože Rovan - Joc53, nedelja, 3. marec 2013 ob 10:48

Najboljše na predavanju:

Simonu se pokvari menjalnik, poišče najbližjo mehanično delavnico , kjer pa znajo vsi japonsko (tekoče smeh), pa žal nihče niti malo angleško. Kako se sporazumeti? Eden izmed mehanikov prinese prenosni računalnik in vtipka vprašanje v japonščini. Sledi prevod vprašanja z Google translatorjem v angleščino. Simon ga prebere in odgovori v angleščini. Nato ga z GT prevedejo v japonščino.....

In potepanje po Japonski se je lahko nadaljevalo.