Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

Po poteh graščaka Kebeljskega - Jesenska KTK tura 2012

Marjan Pučnik - Maac, torek, 18. september 2012 ob 13:05

Komisija za turno kolesarstvo PZS vas vabi na tradicionalno Jesensko KTK turo 2012, ki se bo tudi v letošnjem letu odvijala na obronkih jugovzhodnega Pohorja. Le da tokrat - upamo - brez snežnega dodatka.

Tura bo potekala v soboto, 6. oktobra 2012.
Izhodišče: parkirišče pri Impolu v Slovenski Bistrici (koordinate)
Odhod na turo: 9.30 (pričetek zbiranja od 9.00 ure naprej)

Predvidena trasa: Z izhodišča se bomo podali po obronkih jugovzhodnega Pohorja proti Zg. Ložnici, od tam pa proti Keblju. Še pred Kebljem bomo zavili v smeri Kota na Pohorju ter nadaljevali v smeri proti Osankarici. Če nam bojo vremenske razmere dopuščale, se bomo (peš) odpravili do Črnega jezera, sicer pa bomo nadaljevali proti Trem kraljem, od koder sledi povratek v dolino mimo cerkvice Sv. Urha (s kratkim vmesnim vzponom).

Dolžina ture: 41 km
Višinci: 1.260 višinskih metrov

Še namig: Gre za srednje-zahtevno kolesarsko turo, ki zahteva primerno fizično in tehnično pripravljenost. Zaradi specifičnih poti na Pohorju je obvezna uporaba primernega in brezhibnega gorskega kolesa z ustreznim profilom pnevmatik.

Zaradi lažje organizacije vas vljudno naprošamo za predhodne prijave na forum ali na mail: turno.kolesarstvo@pzs.si

Odgovori

Marjan Pučnik - Maac, torek, 18. september 2012 ob 13:10
Še nekaj vtisov s trase ture:

Aljaž Černe, četrtek, 27. september 2012 ob 11:15
Se lahko ture udeležimo tudi nečlani PD oz. PZS?
LP
Marjan Pučnik - Maac, petek, 5. oktober 2012 ob 15:15

Seveda ste na turo lepo vabljeni! :-)

Marjan Pučnik - Maac, sobota, 6. oktober 2012 ob 22:24

Tako, pa smo nazaj nasmeh

Bilo je res super, nabralo se nas je 33 kolesark in kolesarjev, obredli smo lep del jugovzhodnega Pohorja, ves dan nas je poleg dobre volje spremljalo tudi sonce, nebo brez oblačka kul

Nabralo se je dobrih 1300 višincev (malo več kot prvotno načrtovano, ker smo naknadno dodali še en začetni XC vložek po potkah), k sreči nismo imeli nobenih padcev, le enemu menjalniku je odletel nosilec, ena počena zračnica in manjše težave z zavorami,kar je glede na zahtevne terene in številčno udeležbo bolj "statistična napaka" smeh

Hvala še enkrat vsem, ki ste se udeleželi, prav tako pa še vsem, ki ste pomagali pri vodenju mežik

Maac

p.s. fotk z moje strani pa tokrat žal ne bo, saj ni bilo časa za fotografiranje v zadregi