Turno-kolesarski forum


Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov turno.kolesarstvo@pzs.si.

4. Turno-kolesarski tabor Koprivna 2012

Marjan Pučnik - Maac, sreda, 9. maj 2012 ob 12:31

Komisija za turno kolesarstvo PZS tudi v letu 2012 organizira turnokolesarski tabor, ki bo tokrat že četrti po vrsti. V letu 2012 se ponovno vračamo na kmetijo "pri Kumrovih" v dolini Koprivne, kjer so že v lanskem letu izjemno lepo poskrbeli za vse udeležence. Prav tako pa je izjemna ter slikovita tudi narava pod mogočnimi vrhovi in gorskimi grebeni Pece, Smrekovca, Raduhe in Olševe. In kar še posebej razveseljuje, je dejstvo, da je Koroška izjemno gostoljubna do gorskih kolesarjev nasmeh

Datum tabora je že določen in sicer bo potekal od 10. do 15. avgusta 2012. Glede na izkušnje lanskega leta je dodaten dan odlična priložnost, da ostane dovolj časa za vse aktivnosti, ki jih želimo izpeljati, a nam je do navadno vedno nekako zmanjkalo časa. Načrtovanih je 5 kolesarskih tur in 1 dan počitka, ki ga bomo izkoristili poljubno (lahko se bomo peljali s kolesom skozi rudnik ali skočili peš na vrh Olševe, lani smo obiskali tudi Dixija v njegovem "MTB raju"...).

Spanje bo organizirano v Planinskem domu pri Kumru, kjer bomo imeli organizirano tudi prehrano. Na žalost so kapacitete planinskega doma omejene, zato bo število udeležencev omejeno na 20. Ponovno bomo organizirali lažjo in zahtevnejšo skupino, vendar je pri tem potrebno upoštevati, da se bo program vsake skupine odvijal po načrtu v primeru zadostnega števila prijavljenih za posamezno skupino (minimalno 5 udeležencev za skupino). Vsekakor pa bo dobro poskrbljeno za vsakogar.

Okviren nabor tur je že znan, v tem trenutku pa vam lahko zaupam samo naslednja imena:
- Peca
- Uršlja gora
- Strojna
- Topica
- Čofatijev vrh - preizkusna tura bo skupna za vse (naj vam zaupam, da je tam gori avgusta veeeeeeeliko borovnic kaže jezik)

Tudi lažja skupina se bo potikala po večini teh hribčkov, vendar bo zahtevnost vzponov in spustov primerna tej ravni (večinoma gozdne in makedamske ceste), prav tako bo za opravit tudi manj višincev.

Aja, še cena. Naveden program s polpenzionom, "lunch-paketom" in vodenimi turami vas bo stal enako kot lani 190 EUR/osebo. Cena za kolesarjenje skozi rudnik bo podana naknadno (odvisna od velikosti skupine). Za prijavo je potrebno izpolniti prijavnico, ki jo lahko dobite na KTK strani PZS (bo naložena v kratkem) ali pa kar osebno pri meni (v sporočilu mi zaupajte vaš e-mail naslov)

Če ima kdo kakršnokoli vprašanje, odpiram debato. Za začetek pa FOTO VTISI z lanskega tabora kul

Maac

Odgovori

Jože Rovan - Joc53, četrtek, 10. maj 2012 ob 14:27
Upam, da nam bo vreme vsaj približno tako naklonjeno kot lani.
Prve prijave že prihajajo, in to, kar ni slučajno, od lanskih udeležencev  nasmeh
Jože Rovan - Joc53, torek, 26. junij 2012 ob 17:22
No, sedaj se obeta tudi že nekaj novih obrazov, bliža se tudi 10. julij, rok za prijave, ne odlašajte na zadnji dan nasmeh
Marjan Pučnik - Maac, četrtek, 12. julij 2012 ob 08:40

Nekaj svežih informacij glede Tabora, da spet malo obudim tole temo kul

Trase tur za zahtevnejšo skupino so uspešno zakoličene. V primerjavi z lanskim taborom bomo ohranili dve talepši turi ter dodali tri povsem na novo, ki so pa še lepše od lanskih talepših smehmežik

Kaj nas torej čaka letos:

Preizkusna tura ne bo na Čofatijev vrh (ker kot kaže ne bo kaj veliko borovnic), pač pa se bomo podali na Topico, ki je bila lani zaključna tura tabora:
Topica

Če bo vse po sreči z vremenom, bomo drugi dan osvojili Uršljo goro:
Uršlja gora

Nato nas čaka lanski cukrček - potepanje po Strojni:
Strojna

Po zasluženem dnevu pavze, ki ga bomo izkoristili za različne aktivnosti brez in na kolesu, nas čaka "kraljeva etapa" na Smrekovcu:
 Smrekovec

Da pa se ne bomo izneverili Kralju Matjažu, si bomo zadnji dan še šli ogledat njegovo votlino ter ostanke ledenih gradov (sicer resda bolj na fotografijah mežik ):
Peca

Pa še nekaj splošnih vtisov z lanskega tabora:
Splošno vtisi z lanskega tabora 

EDIT: Rok za prijave je podaljšan do 25. julija oz. do zapolnitve prostih mest!!

Se vidimo v Koprivni!!! nasmeh 
Maac

Marjan Pučnik - Maac, četrtek, 12. julij 2012 ob 08:42
POZOR!!! Ker je ostalo še nekaj prostih mest, se je rok za prijave podaljšal do 25. julija 2012 oz. do zapolnitve prostih mest!

Nič čakat, hitro oddati prijavnico!!! kul

Maac