nedelja, 23. februar 2020
POIŠČI
Vodnik Slovenske turnokolesarske poti
Karta Slovenske turnokolesarske poti
Najdi nas na Facebooku
Zadnje v forumu
Forum
 

Kaj je TCoYT - DUPP?

Slovenska MTB skupnost se ponovno pridružuje mednarodni akciji urejanja poti "Take Care of your Trails!

Združena koordinacija konzorcija Odprimopoti.si in Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije vas 20.4.2019 vabi k urejanju planinskih in drugih gorsko kolesarskih poti.

Akcija »Take Care of your Trails« (TCoYT) temelji na dveh uspešnih dogodkih, ki jih je organizirala organizacija Developing Mountain Biking in Scotland (DMBinS). Leta 2017 je IMBA Europe sprejela koncept in delala v partnerstvu z DMBinS, da bi TCoYT spremenila v vseevropski dogodek. Cilji kampanje TCoYT so spodbujanje urejanja poti in izboljšanje podobe našega športa, prepoznavanje dela številnih MTB prostovoljcev, spodbujanje novih ali krepitev obstoječih partnerstev ter svetovanje, kako vzpostaviti skupnost, ki poti ureja.

V letu 2017 je Slovenija po izpeljanem dogodku prejela laskavo priznanje za najboljšo MTB skupnost na stari celini, saj smo imeli največ udeležencev akcije med vsemi državami. Na tisti aprilski vikend je v Sloveniji 500 prostovoljcev uredilo več kot 100 km poti. Lahko letos to številko še izboljšamo?

Letošnja akcija se bo odvijala po vsej Evropi od 6. aprila do 5. maja 2019. Koordinatorji v Sloveniji smo se zaradi boljše promocije in večje udarnosti dogodka odločili, da bomo poskusili večino akcij izvesti v soboto, 20. aprila 2019. Vse zainteresirane prostovoljce vabimo, da se pridružite kateri od akcij, organizatorje skupin pa da prijavite svojo skupino.

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije bo poskrbela za promocijo akcije med Planinskimi društvi, še posebej tistimi, v katerih so aktivni tudi turni kolesarji (turno kolesarski odseki). V sodelovanju z markacisti planinskih društev bomo očistili in obudili kakšno od starih, zaraščenih poti, ter uredili tudi poti, ki jih poleg pohodnikov pogosteje uporabljajo tudi kolesarji.

Zato smo razširili ime na TCoYT - DUPP - Dan urejanja planinskih poti , kajti tu ne gre samo za kolesarsko urejanje poti za kolesarje, temveč želimo turni kolesarji prispevati k celotni planinski infrastrukturi.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
Planinska zveza Slovenije
mtb.si
Odprimo poti (Urejati - ne prepovedati)