PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


10.09.2016 / Turnokolesarska tura

Kolesarjenje po Toškem čelu

Vrsta dogodkaTurnokolesarska tura
ObmočjeNotranjska in Primorska
Kdaj10.09.2016 8:00
Traja do10.09.2016 (1 dni)
Zborno mestoLjubljana
DruštvoPlaninsko društvo Slivnica pri Celju
MDOSavinjski MDO PD
KomisijaKomisija za turno kolesarstvo
PrijaveZaradi lažje organizacije in obveščanja so obvezne prijave do četrtka, 8. 9. 2016. V primeru slabe vremenske napovedi tura odpade, info pri organizatorju. Saša Jagodič – 041 73 11 99 e-mail: sasa.jagodic@gmail.com
InformacijeSaša Jagodič – 041 73 11 99
e-mail: sasa.jagodic@gmail.com 
Oprema / dokumentiBrezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami, obvezno čelada, rezervna zračnica, orodje, rokavice, ustrezna oblačila, napitki (vsaj 1,5 l), energijske ploščice, prehrana iz nahrbtnika, priporočeno veljavna planinska izkaznica 

Jesenska turnokolesarska tura TKO PD Slivnica pri Celju bo potekala po vzhodnem delu Polhograjskega hribovja, s startom v Ljubljani. Čakajo nas kilometri gozdnih stezic, s katerimi so prepleteni Klobuk, Toško čelo in Katarina. Ves čas se bomo malo vzpenjali in spuščali, vmes pa še s pogledom pokukali proti Ljubljanskemu barju in Gorenjski. 

Z zbirnega mesta se bomo podali do vznožja Toškega čela, ki začenja verigo Polhograjskega hribovja. Najprej se bomo zagreli po ravnini mimo Koseškega bajerja, po PST, do Brda. Prvi hribček, ki ga bomo zagrizli, se zaradi prepoznavne oblike imenuje Klobuk. Nadaljevali bomo po cesti do vrha Toškega čela, ki nam bo ponudil lep pogled na Ljubljano in Ljubljansko barje. Nadaljevali bomo do Katarine nad Ljubljano, kjer se bomo razgledali še proti Gorenjski, in se vračali po lepih stezicah proti izhodišču.

ODHOD: ob 8:00 z avtobusne postaje v Gorici pri Slivnici (prevoz ni organiziran, organizator bo na podlagi prijav pomagal povezati udeležence)
ZBOR KOLESARJEV: ob 9:00 na parkirišču Mercator centra na Celovški v Ljubljani 
TEŽAVNOST: kondicijsko srednje zahtevna / tehnično srednje zahtevna kolesarska tura do V4/S3; 700 vm vzpona
DOLŽINA IN TRAJANJE TURE: 30 km in 3 ure neto vožnje + postanki
 

https://ktk.pzs.si/koledar.php?pid=14559 06.04.2020